Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 2 School Talks Hệ 7 Năm

Xem 3,168

Cập nhật thông tin chi tiết về Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 2 School Talks Hệ 7 Năm mới nhất ngày 19/04/2021 trên website Caffebenevietnam.com. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất. Cho đến thời điểm hiện tại, bài viết này đã đạt được 3,168 lượt xem.

--- Bài mới hơn ---

  • Bài Ôn Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 1, 2 Có Đáp Án
  • Đáp Án Unit 7 Lớp 10
  • Tổng Hợp Bài Tập Unit 2 Lớp 11 Personal Experiences Hệ 7 Năm
  • Bài Tập Tiếng Anh Lớp 12 Unit 11: Books Có Đáp Án
  • Đáp Án Use Of English
  • Bài tập Unit 2 lớp 10 School Talks có đáp án

    Bài tập Tiếng Anh Unit 2 lớp 10 School Talks

    Bài tập tiếng Anh lớp 10 unit 2 School Talks có đáp án với các dạng bài tập trắc nghiệm tiếng Anh 10 thường gặp như: bài tập ngữ âm Tiếng Anh, cho dạng đúng của động từ trong ngoặc, viết lại câu dựa vào gợi ý cho sẵn,… sẽ giúp các em học sinh ôn tập, kiểm tra kiến thức trọng tâm Unit 2 School Talks SGK tiếng Anh lớp 10 hệ 7 năm hiệu quả. Mời các em tham khảo.

    Xem hướng dẫn học Unit 2 tiếng Anh lớp 10 tại: I. Pick out the word that has the italicized letter pronounced /ʌ/ or /a:/.

    /ʌ/ …………………………………………………………………………………

    ………………………………………………………………………………….

    /a:/ ………………………………………………………………………………..

    ………………………………………………………………………………….

    II. Complete the sentences with the correct form of the words in the box.

    Entertain maths nation relax safe

    Profession enjoy employ attend crowd

    1. The police gave him protection for his own ………………

    2. How many times do I have to ask you to pay ……………….?

    3. The company made hundreds of ……………… redundant.

    4. The store was ……………… with shoppers.

    5. The show brought ……………… to millions of viewers.

    6. She listens to classical music for ………………

    7. Cinema is a medium of mass ………………

    8. He can calculate very quickly. He has an amazing ability to solve ……………… problems.

    9. In 1963 he was appointed ……………… of history.

    10. Dang Thai Son is a Vietnamese pianist with an ……………… reputation.

    III. Put a circle round the letter of the correct word(s) to use in each blank.

    1. chúng tôi you want? – A box of chocolates.

    a. What

    b. Which

    c. Who

    d. How

    2. chúng tôi this building? – It’s about two hundred years old.

    a. How long

    b. How far

    c. How old

    d. How

    3. …………money do you earn? – About £250 a week.

    a. How much

    b. What

    c. How many

    d. Which

    4. chúng tôi are you carrying? – Judy’s.

    a. Which

    b. What

    c. Who’s

    d. Whose

    5. …………first stepped on the moon? – Neil Aimstrong, wasn’t it?

    a. Whose

    b. Who

    c. Where

    d. When

    6. chúng tôi your new school? – It’s very big and friendly.

    a. What

    b. How

    c. Where

    d. Which

    7. chúng tôi it to the post office? – About two hundred meters.

    a. How far

    b. How long

    c. How often

    d. How much

    8. chúng tôi your national flag? – Red and yellow.

    a. What

    b. Which of color

    c. What color

    d. Which

    9. chúng tôi you take a holiday? – Once a year.

    a. When

    b. How long

    c. What time

    d. How often

    10. chúng tôi Greg like? – He’s tall and thin with brown hair.

    a. What

    b. How

    c. Who

    d. Whom

    11. chúng tôi the Second World War end? – In 1945.

    a. Where

    b. When

    c. What time

    d. How long

    12. chúng tôi a half of football? – Forty-five minutes.

    a. What time

    b. How often

    c. How long

    d. When

    13. chúng tôi holiday are you interested in? – A package holiday.

    a. Which

    b. What

    c. Which kind

    d. What kind

    14. chúng tôi do you write with? – My right hand.

    a. Which

    b. What

    c. Whose

    d. What sort of

    15. chúng tôi the package come from? – London.

    a. When

    b. Where

    c. Which

    d. Who

    IV. What would you say? Put a circle round the letter of the best reply to each question.

    1. Where’s the nearest post office?

    a. Turn left and then right.

    b. It’s about two kilometers.

    c. It opens at nine o’clock.

    2. What’s your new address?

    a. It’s the old one.

    b. Go straight on.

    c. Flat 42B, 225 Nathan Road, Kowloon.

    3. How do we get there?

    a. Flat 42B Nathan Road.

    b. Yes, you do.

    c. Turn right just after the Bank of China.

    4. How far is it from here?

    a. Two kilometers, at least.

    b. No, it isn’t.

    c. Yes, it’s rather far.

    5. I think I’ll go by bus. Where’s the nearest bus stop?

    a. Cross the road and turn left.

    b. Five hundred metres, I suppose.

    c. It’s five minutes by bus.

    6. What time is there a bus?

    a. Twice a day.

    b. An hour and a half.

    c. Seven thirty.

    7. How often do the buses run?

    a. Twice or three times.

    b. Every hour.

    c. From that bus stop over there.

    8. Can you tell me the way to Milus College from your flat?

    a. Yes, I can

    b. It’s round the corner

    c. I know it

    9. How long does it take to get to Dave’s place from your flat?

    a. It’s a long way.

    b. About one kilometer

    c. Thirty five minutes

    10. Do you know where there’s a public telephone?

    a. There’s one at the bottom of the street

    b. I know there is

    c. Not very far from here.

    V. Write sentences about yourself. Say whether you like or don’t like these activities. Choose one of these verbs for each sentence: (don’t) like, love, enjoy, hate, don’t mind, be fond of, be interested in, detest, can’t stand/ can’t bear, pfer.

    1. (fly) …………………I like flying…………………

    2. (play football) ………………………………………………..

    3. (lie on the beach) ………………………………………………..

    4. (go to the museum) ………………………………………………..

    5. (wait for buses in the rain) ………………………………………………..

    6. (work on Saturdays) ………………………………………………..

    7. (do the washing-up) ………………………………………………..

    8. (do parachute jumps) ………………………………………………..

    9. (be alone) ………………………………………………..

    10. (be shouted at) …………………………………………………

    VI. Complete the conversations. Put in a to-infinitive or an ing-form.

    1. A: I always want to visit San Francisco.

    B: Me too. I’d chúng tôi visit….it some time.

    2. A: Tom seems to enjoy watching football matches.

    B: Yes, he loves………………Manchester United play.

    3. A: Do you think they’ll approve the plan?

    B: Yes, I’m quite sure they’ll decide………………it.

    4. A: Do you want to come with me or wait here?

    B: I’d chúng tôi you if that’s OK.

    5. A: You wear a uniform at school, don’t you?

    B: Yes, I have to, although I dislike………………it.

    6. A: I’m glad I don’t work as late as Sarah does.

    B: Me too. I wouldn’t chúng tôi long hours.

    7. A: Have ICM bought the company?

    B: Well, they’ve offered………………it.

    8. A: How long have you been working here?

    B: For about three years. But now I need a new job. I can’t stand……………. here any more.

    9. A: What time will you be back?

    B: Oh. I chúng tôi some time around nine.

    10. A: I’m sorry you had to wait all that time.

    B: Oh, it’s all right. I don’t mind………………

    VII. Complete this text with the correct form of the verb.

    Being a student involves (1)………………(take) responsibility for (2) ………………(organize) your own time. Therefore, you need (3)……………… (learn) about planning your time and workload effectively. You can learn (4) ………………(do) this through practice and through stopping (5)…………… (think) about what works or doesn’t work for you.

    Try (6)………………(set) yourself goals and targets, and give yourself small rewards. Don’t try (7)………………(do) too much at once have regular breaks. If you fail (8)………………(finish) a piece of work as quickly as you expected, don’t feel bad, just be more realistic in your planning next time. If you find that you avoid even (9)………………(start) work, stop (10)………….. (make) excuses and start today! You will feel much better once you do.

    VIII. Choose the correct answer.

    1. Ann is interested in……………young children.

    a. teach

    b. teaches

    c. to teach

    d. teaching

    2. I chúng tôi book and went to bed.

    a. reading

    b. to read

    c. read

    d. to be read

    3. The police questioned me at some length and I didn’t enjoy……………

    a. to question

    b. questioning

    c. to be questioned

    d. being questioned

    4. Dad allowed chúng tôi the party.

    a. going

    b. to go

    c. go

    d. gone

    5. My teacher always expected chúng tôi in exams.

    a. do

    b. doing

    c. to do

    d. to have done

    6. Will you please chúng tôi channels?

    a. to change

    b. change

    c. be changed

    d. changing

    7. My glasses are in my book bag, but I don’t chúng tôi there.

    a. putting

    b. to put

    c. I put

    d. put

    8. I’d like……………somewhere different for a change.

    a. to go

    b. going

    c. go

    d. to have gone

    9. He chúng tôi job as soon as possible.

    a. start

    b. starting

    c. to start

    d. to be started

    10. The searchers found the chúng tôi the barn.

    a. to shelter

    b. shelter

    c. sheltering

    d. being sheltered

    11. Look at those windows! They really need……………

    a. to clean

    b. cleaning

    c. to be cleaned

    d. b and c are correct

    12. I’m tired. I’d chúng tôi this evening, if you don’t mind.

    a. not going

    b. not to go

    c. don’t go

    d. not go

    a. to take me out

    b. me taking out

    c. me to take out

    d. me take out

    14. I must go now. I promised……………late.

    a. not being

    b. not to be

    c. to not be

    d. I wouldn’t be

    15. The children are looking forward……………their grandma again.

    a. seeing

    b. to see

    c. to seeing

    d. to be seen

    16. Our teacher made chúng tôi the questions.

    a. answer

    b. to answer

    c. answering

    d. answered

    17. I don’t chúng tôi but I’d rather……………a taxi.

    a. to walk/ to get

    b. walking/ to get

    c. walking/ get

    d. to walk/ getting

    18. It isn’t safe for chúng tôi ladders.

    a. playing

    b. to play

    c. play

    d. played

    19. I want……………volleyball. I chúng tôi the team.

    a. to play/ to be chosen

    b. to play/ to choose

    c. playing/ being chosen

    d. to play/ choosing

    20. Famous people get tired of……………everywhere they go.

    a. recognizing

    b. to recognize

    c. recognize

    d. being recognized

    IX. Choose the correct option a,b,c or d to complete to complete each space.

    Kevin teaches (1)…………at a high school. He enjoys his teaching very much, and he always feels very (2)…………and proud when he is standing on the teaching (3)…………Some of his ex-classmates have just offered him a chance (4)…………them in a new company (5)…………computer software for businesses. Everyone thinks that it (6)…………very well. Kevin will (7)…………earn more money than he (8)…………at the high school.

    The new company is (9)…………and the money may be very good in deed (10)………… Kevin can hardly quit his teaching job! He loves it.

    X. Write the second sentence so that it has a similar meaning to the first.

    1. My father said I could use his car.

    My father allowed………………………………………………………………

    2. Don’t stop him doing what he wants.

    Let……………………………………………………………………………………

    3. You can try to get Jim to lend you his car, but you won’t succeed.

    There’s no point…………………………………………………………………

    4. Why don’t you put your luggage under the seat?

    He suggested……………………………………………………………………..

    5. The driver said it was true that he didn’t have a licence.

    The driver admitted…………………………………………………………….

    6. I’ll finish the work tonight if you like.

    Would you like…………………………………………………………………..

    7. The teacher didn’t allow the class to leave before 4:30

    The teacher made……………………………………………………………….

    8. I hate to get up in the dark.

    I can’t……………………………………………………………………………….

    9. Seeing Nelson Mandela will always in my memory.

    I’ll never……………………………………………………………………………

    10. My lawyer said I shouldn’t say anything to the police.

    I.

    /ʌ/: love, cousin, subject, worry, much, study, company, discuss, money

    /a:/: far, hard, headmaster, marvelous, charge. Father, party

    II.

    1. safety 5. enjoyment 9. professor

    2. attention 6. relaxation 10. international

    3. employees 7. entertainment

    4. crowded 8. mathematical

    III.

    IV.

    1. a 2. c 3. c 4. a 5. a 6. b 7. b 8. b 9. c 10. a

    V. Đáp án gợi ý

    2. I enjoy playing football. 7. I hate doing the washing-up

    3. I love lying on the beach. 8. I am interested in doing parachute jumps.

    4. I don’t like going to the museum. 9. I hate being alone.

    5. I don’t mind waiting for buses in the rain 10. I can’t bear being shouted at.

    6. I can’t stand working on Saturdays

    VI.

    VII.

    VIII.

    IX.

    1. b 2. c 3. d 4. a 5. b 6. c 7. d 8. b 9. d 10. d

    X.

    1. My father allowed me to use his car.

    2. Let him do what he wants.

    3. There’s no point in trying to get Jim to lend you his car.

    4. He suggested putting my luggage under the seat.

    5. The driver admitted not having a licence.

    6. Would you like me to finish the work tonight?

    7. The teacher made the class stay until 4:30.

    8. I can’t stand getting up in the dark.

    9. I’ll never forget seeing Nelson Mandela.

    --- Bài cũ hơn ---

  • Đáp Án Unit 8 Lớp 11
  • Đáp Án Unit 7 Lớp 11
  • Unit 1 Lớp 11 Skills
  • Bài Tập Tiếng Anh Lớp 11 Unit 3 Số 1 Có Đáp Án
  • Bài Tập Tiếng Anh Lớp 11 Unit 1 Có Đáp Án
  • Bạn đang xem bài viết Bài Tập Tiếng Anh Lớp 10 Unit 2 School Talks Hệ 7 Năm trên website Caffebenevietnam.com. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!