Xem Nhiều 12/2022 #️ Giải Sbt Tiếng Anh 7 Unit 7 Lớp 7: Getting Started, Giải Sách Bài Tập (Sbt) Tiếng Anh Lớp 7 Thí Điểm / 2023 # Top 16 Trend | Caffebenevietnam.com

Xem Nhiều 12/2022 # Giải Sbt Tiếng Anh 7 Unit 7 Lớp 7: Getting Started, Giải Sách Bài Tập (Sbt) Tiếng Anh Lớp 7 Thí Điểm / 2023 # Top 16 Trend

Cập nhật thông tin chi tiết về Giải Sbt Tiếng Anh 7 Unit 7 Lớp 7: Getting Started, Giải Sách Bài Tập (Sbt) Tiếng Anh Lớp 7 Thí Điểm / 2023 mới nhất trên website Caffebenevietnam.com. Hy vọng nội dung bài viết sẽ đáp ứng được nhu cầu của bạn, chúng tôi sẽ thường xuyên cập nhật mới nội dung để bạn nhận được thông tin nhanh chóng và chính xác nhất.

Bài tập tiếng Anh Unit 7 lớp 7 Traffic có đáp án

Trong bài viết này, mời các em học sinh cùng luyện tập với Bài tập tiếng Anh lớp 7 chương trình mới Unit 7 Traffic có đáp án với nhiều dạng bài tập từ vựng và ngữ pháp hay, giúp các em ôn tập các kiến thức được học trong Unit 7 Traffic hiệu quả, chuẩn bị tốt cho kì thi học kì 2 sắp tới.

Đang xem: Unit 7 lớp 7: getting started

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1. A. traffic  B. pavement  C. plane  D. station

2. A. recycle  B. vehicle  C. helicopter  D. reverse

3. A. railway  B. mail  C. sail  D. captain

4. A. sign  B. mistake  C. triangle  D. drive

5. A. nearest B. head C. bread  D. health

II. Find the odd once out A, B, C or D.

1. A. riding  B. driving  C. gardening  D. flying

2. A. no cycling  B. no parking C. no right turn  D. sign

3. A. train B. plane  C. car D. sail

4. A. by car  B. on foot  C. by bus D. by bicycle

5. A. rule B. ride  C. reverse  D. drive

III. Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence.

1. Minh used to………………….his homework late in the evening.

A. does B. do C. doing D. did

2. If people…………………the rules, there are no more accidents.

A. follow B. take care of C. obey D. remember

A. see B. look C. be D. take

4. Hurry up or we can”t……………….the last bus home.

A. keep B. follow C. go D. catch

5. Lan used to go to school……………

A. with bicycle B. by foot C. in car D. by bus

6. Public………………in my town is good and cheap.

A. transport B. tour C. journey D. travel

7. ………………is not very far from here to the city centre.

A. That B. This C. It D. There

8. When there is a traffic jam, it…………………me a very long time to go home.

A. costs B. takes C. lasts D. spends

9. Mai”s dad usually drives her to school…………….her school is very far from her house.

A. but B. though C. because D. or

10. Yesterday Hoa and Lan………………….round West Lake. It took them an hour.

A. cycle B. cycles C. cycling D. cycled

IV. Fill each blank with a word given in the box:

vehicles across did ride feels

break it rules accidents after

1. What…………………..you do last Sunday?

2. I stayed at home and looked…………………my younger brother yesterday.

3. Does your bike ever………………down on the way to school?

4. We must always obey traffic…………………..for our safety.

5. How far is……………..from your house to the bus stop?

6. He used to…………………a tricycle when he was three years old.

7. Now there are more traffic………………..than there used to be in this city.

9. He lives in a small village in the mountains so he never……………………worried about traffic jams.

10. You should remember to walk…………………..the streets at the zebra crossings.

V. Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same, using the words give.

1. The distance from my house to school is about 500 metres. (It)

……………………………………………………………………………………………………….

2. My father went to work by car some years ago, but now he goes by bus. (used to)

……………………………………………………………………………………………………….

3. Don”t drive too fast or you”ll have an accident. (If)

……………………………………………………………………………………………………….

4. Is it possible to go to Sa Pa by motorbike? (Can)

……………………………………………………………………………………………………….

5. My mother is a careful driver. (drives)

……………………………………………………………………………………………………….

6. He had a stomachache. He didn”t wash his hands. (so)

……………………………………………………………………………………

VI. Read the passage and choose the best answer:

1. What did the writer see yesterday?

A. a fire B. an accident C. a fighting D. a crash

2. The accident happened between a taxi and…………….

A. a bus B. a car C. a bicycle D. a motorbike

3. The boy was sent to the hospital by…………….

A. a police B. a car C. an ambulance D. a passenger

4. What part of his body was hurt? – His………………..

A. arm B. leg C. head D. shoulder

5. How was the driver driving when the accident happened? – Very…………….

A. slowly B. fast C. carefully D. well

VII. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

This composition is about my aunt”s (1)……… in Florida last year.

She hired a car at Miami (2)…….. , and soon (3)……….lost. So, she stopped to ask a young man how to get to the hotel.

Unfortunately, the young man had a gun; he made my aunt get (4)………… of the car, and she had to give him all her money.

Luckily, a police car drove past a few minutes later and (5)………. . Then, the police arrested the thief and got my aunt”s money back.

(6)…….. the end, my aunt had quite a good holiday, but she said that she was happy to get back home.

1. a. holiday b. vacation c. festival d. a & b

2. a. airport b. airway c. airplane d. airstrip

3. a. took b. had c. got d. caught

4. a. in b. out c. inside d. outside

5. a. picked her up b. picked up her c. showed her around d. showed around her

6. a. In b. At c. On d. When

VIII. Make up sentences using the words and phrases given:

1. We/ used/ school/ on/ foot.

……………………………………………………………………………………………………….

2. about / 30km/ my town/ Ha Long Bay/.

……………………………………………………………………………………………………….

3. My family/ used/ go / holiday / seaside / summer/.

……………………………………………………………………………………………………….

4. How/ long / it / take/ you/ Ha Noi / Sa Pa/?

……………………………………………………………………………………………………….

5. There / used / be / a factory / town centre / but/ it / move/ the/ suburbs/.

……………………………………………………………………………………………………….

6. You/ must / learn / about / road safety/ before/ riding/ your/ bike/ road/.

……………………………………………………………………………………………………….

ĐÁP ÁN

I. Find the word which has a different sound in the part underlined.

1 – A; 2 – C; 3 – B; 4 – B; 5 – A;

II. Find the odd once out A, B, C or D.

1 – C; 2 – D; 3 – D; 4 – B; 5 – A;

III. Choose the best option A, B, C or D to complete the sentence.

1 – B; 2 – A; 3 – B; 4 – D; 5 – D;

6 – A; 7 – C; 8 – B; 9 – C; 10 – D;

IV. Fill each blank with a word given in the box:

1 – did; 2 – after; 3 – break; 4 – rules; 5 – it;

6 – ride; 7 – accident; 8 – vehicles; 9 – feel; 10 – across;

V. Rewrite the following sentences so that their meaning stays the same, using the words give.

1 – It is about 500 metres from my house to school.

2 – My father used to go to work by car.

3 – If you drive too fast, you will have an accident.

4 – Can I go to Sapa by motorbike?

5 – My mother drives carefully.

6 – He didn”t wash his hands so he had a stomachache.

VI. Read the passage and choose the best answer:

1 – B; 2 – C; 3 – C; 4 – B; 5 – B;

VII. Choose the word (a, b, c, or d) that best fits each of the blank spaces.

1 – a; 2 – a; 3 – c; 4 – b; 5 – a; 6 – b;

VIII. Make up sentences using the words and phrases given:

1 – We used to go to school on foot.

2 – It is a bout 30 km from my town to Ha Long Bay.

3 – My family used to go on holiday to the seaside in the summer.

4 – How long does it take you from Ha Noi to Sa Pa?

5 -There used to be a factory in the town centre but it has been moved to the suburbs.

6 – You must learn about road safety before riding your bike on the road.

Bài Tập Tiếng Anh Lớp 6 Thí Điểm Unit 7: Television / 2023

Ôn tập tiếng Anh 6 theo từng Unit có đáp án

Tiếng Anh Unit 7 lớp 6: Television

A. Phonetics I. Choose the word whose underlined part is pronounced differently:

Đáp án: 1 – B; 2 – B; 3 – A; 4 – C; 5 – B

II. Choose the word whose main stress is placed different:

Đáp án: 1 – C; 2 – A; 3 – B; 4 – A; 5 – D

A. What

B. where

C. when

D. how

A. Where

B. Who

C. How often

D. How long

A. because – of

B. and – about

C. but – of

D. so – to

A. and

B. but

C. because

D. or

A. Whose

B. Whom

C. Who

D. Which

A. What

B. Who

C. Whose

D. Where

A. How many

B. How much

C. How long

D. How often

A. A weatherman

B. a comedian

C. a newsreader

D. a guest

A. remote control

B. TV schedule

C. newspaper

D. volume button

A. but

B. so

C. although

D. because

11. Jerry is a clever little mouse.

A. small

B. special

C. intelligent

D. special

A. live

B. popular

C. entertaining

D. educational

A. because

B. both

C. neither

D. so

A. on

B. from

C. at

D. about

A. character

B. guests

C. foxes

D. audiences.

A. all

B. in

C. around

C. over

A. schedule

B. knowledge

C. fact

A. educated

B. education

C. educational

D. educate

A. comedy

B. comedian

C. fun

D. funny

A. play

B. are playing

C. is playing

D. plays

Đáp án: C. Reading VI. Read the passage and do the tasks below: WHO WANTS TO BE A MILLIONAIRE?

One of the most popular quiz programmes on television in the world is called Who Wants To Be A Millionaire? In Britain, the quiz master is Chris Tarrant. He asks the contestants fifteen questions. The first questions are easy but later they are more difficult. If you can answer the fourteenth question, you can win £500,000. You can win a million pounds if you can answer the last question. Of course, the last question is very difficult.

All the questions on Who Wants To Be A Millionaire? are multiple-choice questions. After you hear the question, you see four answers. Only one answer is correct. You have to choose the correct answer. If you don’t know the answer to a question, there are three ways you can get help: you can ask the quizmaster to take away two wrong answers: you can ask the studio audience which answer is right; or you can telephone a friend and ask for help. You can only do these things once. Very few people win the million pounds. The first person won a millon pounds one year after the programme started.

Today, Who Wants To Be A Millionaire? can be seen in more than 100 countries and is now the world’s most popular quiz programme.

a. Find the words in the text with these meanings.

1. A TV programme where people answer questions. ……………..

2. The person who ask the questions. ……………..

3. The people who try to answer the questions. ……………..

4. The people who watch the programme in the studio. ……………..

b. Answer the questions.

5. Who is the quizmaster in Britain?

6.How many ways can you get help?

7. How many questions do you have to answer?

8. In how many countries can you watch the quiz show?

9. How much do you win for the fourteenth question?

Đáp án:

1 – Who Wants To Be A Millionaire?

2 – the quiz master

3 – contestants

4 – studio audience

5 – Chris Tarrant

6 – Three ways

7 – fifteen questions

8 – more than 100 countries

9 – £500,000

Đáp án:

1 – are; 2 – News; 3 – comedy; 4 – cartoon; 5 – both; 6 – on; 7 – favorite; 8 – comedian; 9 – funny

VIII. Make questions for the underlined part:

1. There are 40 students in my classroom.

2. My brother is studying in his bedroom.

3. My family usually goes to Da Lat on summer vacation.

4. Her children often go to the club by bike.

5. My favorite singer is David Archuleta.

6. The show lasts two hours and a half.

Đáp án:

1 – how many students are there in your classroom?

2 – What is your brother doing in his bedroom?

3 – Where does you family go on summer vacation?

4 – How do her children often go to the club?

5 – Who is your favorite singer.

6 – How long does the show last?

IX. Rewrite the sentences:

1. There are a lot of interesting programs on VTV 3

→ VTV 3

2. My class has 34 students.

3. My favorite cartoon on TV is ‘Tom and Jerry’

→ I like

4. I enjoy watching TV. (interested)

5. Duong is better than anyone in the class.

→ Duong is the

6. Minh is taller than Huong. (as)

→ Huong is

Đáp án:

1 – VTV3 has a lot of interesting programs.

2 – There are 34 students in my class.

3 – I like Tom and Jerry.

4 – I am interested in watching TV.

5 – Duong is the best in the class.

6 – Hương is not as tall as Minh.

Chuyện học và chơi tưởng như đối nghịch nhau nhưng thực ra luôn song hành cùng tuổi trẻ. Để không bị căng thẳng trong học tập, các bạn nên cân bằng giữa chơi và học để có tinh thần thoải mái nhất trước khi bước vào bài học tiếp theo. Mời các bạn cùng làm các bài trắc nghiệm online vui sau:

Giải Getting Started Unit 7 Sgk Tiếng Anh 8 Mới / 2023

Lựa chọn câu để xem lời giải nhanh hơn

Bài 1 1. Listen and read Tạm dịch: Nick: Làng quê của bạn thật đẹp. Có nhiều cây, hoa và động vật. Mi: Đúng vậy, đó là tại sao mình thích trở về nơi đây vào mỗi kỳ nghỉ. Nick: Mi à, nhà máy đó là gì vậy? Trông nó mới nhỉ. Mi: Mình không biết. Năm rồi không có nhà máy nào ở đây cả. Nick: Mi, nhìn cái hồ kìa! Nước của nó gần như đen thui! Mi: Chúng ta lại gần xem… Mình không thể tin vào mắt mình nữa! Cá chết rồi! Nick: Mình nghĩ chất thải từ nhà máy làm ô nhiễm hồ đấy. Cá chết bởi vì nước ô nhiễm. Mi: Đúng rồi, nếu nhà máy tiếp tục gây độc hại nguồn nước. Tất cả cá và những động vật dưới nước sẽ chết. Nick: Ahchoo! (Tiếng hắt xì) Mi: Cầu Chúa phù hộ cho bạn! Chuyện gì vậy? Nick: Cảm ơn. Ahchoo! Mình nghĩ rằng có sự ô nhiễm không khí nữa. Nếu không khí không ô nhiễm, mình không hắt xì nhiều như vậy đâu. Ahchoo! Mi: Mình có một ý kiến về một dự án môi trường! Chúng ta hãy trình bày một bài thuyết trình về ô nhiễm nước và không khí! Nick: Ý kiến hay. Chúng ta hãy chụp vài bức hình về nhà máy và hồ để minh họa bài thyết trình của chúng ta. Ahchoo! a. Find the word/ phrase that means (Tìm một từ/ cụm từ mà có nghĩa:) (không còn sống = chết)

2. growing or living in, on or near water = aquatic

(lớn lên hoặc sống trong hoặc gần nước)

3. throwing away something you do not want, especially in a place which is not allowed = dump

(ném đi thứ gì mà bạn không muốn, đặc biệt là ở nơi mà không được cho phép = thải)

4. a substance that can make people or animals ill or kill them if they eat or drink it = poison

(một vật mà có thể làm cho người hoặc động vật bị bệnh hoặc giết chúng nếu chúng ăn hoặc uống nó)

5. made unclean or unsafe to use = polluted

(làm cho không sạch hoặc không an toàn khi sử dụng)

6. to think of an idea or a plan = to come up with

(nghĩ về một ý tưởng hoặc một kế hoạch) b. Answer the questions. (Trả lời các câu hỏi.)

1. Where are Nick and Mi?

(Thực vật dưới nước có thể chết vì ô nhiễm nước.)

4. What is the factory dumping into the lake?

(Nick sẽ không hắt xì nhiều nếu không khí sạch.)

5. Why is Nick sneezing so much?

(Nick và Mi sẽ có một bài nói về ô nhiễm nước và không khí.) Bài 2 2. There are different types of pollution. Write each type under a picture. (Có sự khác nhau về loại ô nhiễm. Viết mỗi loại dưới một bức hình.) Lời giải chi tiết:

1.F The water in the lake has been polluted by a ship.

2.T Water pollution in the lake has made the fish die.

chúng tôi Aquatic plants may also die because of the polluted water.

4.T Nick wouldn’t sneeze so much if the air was clean.

5.T Nick and Mi will give a talk about water and pollution.

1. radioactive pollution: ô nhiễm phóng xạ

2. noise pollution: ô nhiễm tiếng ồn

Bài 3 3. Complete the sentences with the types of pollution. (Hoàn thành câu với những loại ô nhiễm.) Lời giải chi tiết:

3. visual pollution: ô nhiễm thị giác – tầm nhìn

4. thermal pollution: ô nhiễm nhiệt

(Khi ô nhiễm nhiệt xảy ra, nhiệt độ nước ở suôi, sông, hồ và đại dương thay đổi.)

5. water pollution: ô nhiễm nước

(Ô nhiễm không khí xảy ra khi không khí chứa khí, bụi hoặc hương với số lượng nguy hại. )

6. land/soil pollution: ô nhiễm đất

(Khi phóng xạ đi vào đất, không khí hoặc nước được gọi là ô nhiễm phóng xạ. )

7. light pollution: ô nhiễm ánh sáng

(Sử dụng quá nhiều ánh sáng điện tử trong thành phố có thể gây ô nhiễm ánh sáng. )

8. air pollution: ô nhiễm không khí

(Ô nhiễm nước là sự nhiễm độc của hồ, sông, đại dương hoặc nước ngầm thường do hoạt động của con người. )

1. thermal pollution: ô nhiễm nhiệt

(Ô nhiễm đất xảy ra khi những hoạt động của con người phá hủy bề mặt Trái đất. )

When thermal pollution happens, the water temperature in streams, rivers, lakes, or oceans changes.

(Ô nhiễm tiếng ồn xảy ra bởi vì có quá nhiều âm thanh lớn trong môi trường. )

2. Air pollution: Ô nhiễm không khí

3. radioactive pollution: ô nhiễm phóng xạ

Tạm dịch: Đó là ô nhiễm không khí và ô nhiễm tiếng ồn và ô nhiễm tầm nhìn. Ô nhiễm không khí gây hại cho sức khỏe. Ô nhiễm tiếng ồn có thể làm bạn căng thẳng. Ô nhiễm tầm nhìn không tốt cho khung cảnh xung quanh. Từ vựng

When radiation goes into the land, air or water, it is called radioactive pollution.

4. light pollution: ô nhiễm ánh sáng

Too much use of electric lights in cities may cause light pollution.

5. Water pollution: Ô nhiễm nước

Water pollution is the contamination of lakes, rivers, oceans, or groundwater, usually by human activities.

6. Land/ Soil pollution: Ô nhiễm đất

Land/Soil pollution happens when human activities destroy the Earth’s surface.

7. Noise pollution: Ô nhiễm tiếng ồn

Noise pollution occurs because there are too many loud sounds in the environment.

8. visual pollution: ô nhiễm tầm nhìn

It’s air pollution, noise pollution and visual pollution.

Air pollution does harm to your health. Noise pollution can make you stressed. Visual pollution is not good for sight around.

– factory (n): nhà máy

– dead (adj): chết

– waste (n): rác thải

– pollute (v): gây ô nhiễm

– dump (v): thải ra

chúng tôi

– poison (n): chất độc

– aquatic animal: động vật biển

– dirty (adj): bẩn

– sneeze (v): hắt xì

– illustrate (v): minh họa

– presentation (N): bài thuyết trình

– radioactive pollution: ô nhiễm phóng xạ

– noise pollution: ô nhiễm tiếng ồn

– visual pollution: ô nhiễm thị giác – tầm nhìn

– thermal pollution: ô nhiễm nhiệt

– water pollution: ô nhiễm nước

– land/soil pollution: ô nhiễm đất

– light pollution: ô nhiễm ánh sáng

– air pollution: ô nhiễm không khí

Giải Getting Started Unit 6 Sgk Tiếng Anh 7 Mới / 2023

Lựa chọn câu để xem lời giải nhanh hơn

Bài 1 Tạm dịch:

Mẹ Mai: Con đang làm gì vậy Mai?

Mai: Con đang chuẩn bị cho chuyến đi đến Văn Miếu và Quốc Tử Giám.

Mẹ Mai: Ồ, mẹ biết. Con biết đó là một nơi văn hóa lịch sử nổi tiếng đấy.

Mai: Dĩ nhiên con biết mà mẹ.

Mẹ Mai: Con có biết nó được xây dựng vào thế kỷ thứ 11 không? Quốc Tử Giám được xem là trường đại học đầu tiên ở Việt Nam.

Mai: Có ạ, chúng con đã học được điều đó ở trường ạ. Mẹ, đây là danh sách các thứ mà con dự định mang theo.

Mẹ Mai: Để mẹ xem… Con chắc chắn không cần dù đâu. Bây giờ là mùa đông và không có nhiều mưa.

Mai: Trời sẽ lạnh chứ mẹ?

Mẹ Mai: Có, mang theo áo ấm là ý hay đó.

Mai: Con biết rồi ạ.

Mẹ Mai: Văn Miếu là một nơi đẹp. Nó được bao quanh bởi cây và chứa nhiều đồ vật thú vị. Con nên mang theo máy chụp hình.

Mai: Con sẽ mang thưa mẹ.

a. Read the conversation again and answer the questions (Đọc lại đoạn hội thoại và trả lời câu hỏi)

1. What is Mai going to visit?

3. When was it founded?

Bài 2

4. Where is it located?

(Tưởng tượng rằng bạn sẽ có chuyến đi đến một ngôi đền hoặc ngôi chùa) a. Look at the table and tick (√) the items you would like to take with you. (Nhìn vào bảng và đánh dấu (√) các mục bạn muốn mang theo bên mình.) Tạm dịch: b. Work in pairs. Tell your partner about three of the items you would take with you for the trip and explain why. You can use the following suggestions. (Làm việc theo cặp. Cho bạn biết về ba món đồ bạn sẽ mang theo cho chuyến đi và giải thích lý do. Bạn có thể sử dụng các đề xuất sau.)

5. Why is Mai going to take warm clothes?

Things Mai needs to take and reasons why

Things Mai doesn’t need to take and reason why not

warm clothes – it will be cold

camera – She can take photos of interesting things.

an umbrella – the weather is cold and doesn’t have much sunlight or rain.

quần áo ấm – trời sẽ lạnh

máy chụp hình – chụp hình những thứ thú vị

cây dù – thời tiết lạnh và không có nhiều ánh mặt trời hoặc mưa

Task 2. Imagine that you are going to take a trip to a temple or a pagoda

– umbrella: I will take an umbrella because it will be sunny.

Tạm dịch: Bạn nên mang theo áo ấm bởi vì trời lạnh. Bạn nên mang theo máy chụp hình bởi vì phong cảnh ở đó rất đẹp để chụp hình. Ý kiến hay khi mang theo nước đóng chai bởi vì bạn có thể khát nước. Bạn không cần mang theo dù bởi vì trời sẽ không mưa. Bạn không cần mang theo chăn bởi vì bạn có thể dùng chăn của khách sạn. Bài 3 Task 3. Imagine that your class is planning a trip to Huong Pagoda. Work in groups. Ask and answer questions about how to make arrangements for the trip. Then fill in the table (Tưởng tượng rằng lớp bạn sẽ lên kế hoạch cho một chuyến đi đến chùa Hương. Làm theo nhóm. Hỏi và trả lời những câu hỏi về cách sắp xếp cho chuyến đi. Sau đó điền vào bảng.) Lời giải chi tiết:

– bottled water: I’d like to take bottled water because I will be thirsty.

– mobile phone: I will take a mobile phone because I will use it to contact my friends.

A: I want to take a trip to Sapa.

B: You’s better take warm clothes because it’s cold.

You’d better take camera because the landscape is very beautiful for you to take photos there.

It’s a good idea to take bottled water because you can be thirsty.

You won’t need the umbrella because it will not rain.

It’s not necessary to take blanket because you can use the blanket of hotel.

A: Where will we go?

B: We will go to Huong pagoda.

A: When will we go?

Từ vựng

B: We will go this Sunday.

A: Who will we go with?

B: Our friends.

A: How will we get there?

B: We will take the bus 6.

A: What will we take?

B: Umbrella, bottled water, food.

A: What will we do?

Bạn đang xem bài viết Giải Sbt Tiếng Anh 7 Unit 7 Lớp 7: Getting Started, Giải Sách Bài Tập (Sbt) Tiếng Anh Lớp 7 Thí Điểm / 2023 trên website Caffebenevietnam.com. Hy vọng những thông tin mà chúng tôi đã chia sẻ là hữu ích với bạn. Nếu nội dung hay, ý nghĩa bạn hãy chia sẻ với bạn bè của mình và luôn theo dõi, ủng hộ chúng tôi để cập nhật những thông tin mới nhất. Chúc bạn một ngày tốt lành!